azie nieuws

Werken en reizen, hoe bevalt dat?

Mijn laptop en internet, dat is wat ik nodig heb om te kunnen werken. Dat kan dus (bijna) overal. Dus óók in combinatie met reizen, bedacht ik 8 maanden geleden. 

Na mijn hersenspinsels wat te hebben laten bezinken (want ja, ik bedenk zo ongeveer élke dag weer een ander plan), ging ik concreet met mijn ideeën aan de slag. Hoe zie ik het dan voor me? Hoe lang ga ik weg? Wanneer wil ik gaan? Waar wil ik heen? Wat wordt de balans tussen werken en reizen? Laat ik nou best creatief zijn, dus daar was ik allemaal heel snel uit. Maar een plan is pas écht een plan voor mij als het vaststaat, dus boeken die handel! And so I did: 4 december naar Bangkok. Dat wist ik in september in ieder geval al zeker. Verder wist ik op de eerste 3 nachten in Bangkok na nog niets, maar dat is het heerlijke van reizen toch? Dat zie je dan wel weer! Hoe het werken me af zal gaan? Ook geen idee. Komen we snel genoeg achter. En zo vertrok ik op 4 december 2019 richting Thailand, een beetje zenuwachtig maar no stress. Op avontuur! 

Nu ruim 2 maanden later kan ik je vertellen: het bevalt me super goed. De beste keus die ik heb gemaakt so far! Ik heb het heel erg naar mijn zin. De prachtige plekken die ik heb bezocht, de geweldige mensen die ik heb mogen leren kennen, het werken en reizen gaat me heel goed af en het is totaal geen straf. 

Ik doe vooral lekker mijn ding en dat voelt heerlijk! Zelfs na al ruim 3 jaar een eigen bedrijf te hebben voelt dit nu pas écht van mij. Ik – en niemand anders – neem de beslissingen. Ik bepaal de koers, ik run deze business! 
Lees verder onder de afbeeldingen.

cambodja

Werken en reizen: de voordelen
Ten eerste merk ik dat ik veel meer inspiratie heb en er een stuk creatiever van word. Ik krijg mijn ideeën bijvoorbeeld makkelijker en sneller uitgewerkt, heel fijn én efficiënt. Ook werk ik een stuk productiever. Elke keer dat ik werk ga ik weer helemaal fris aan de slag! Daarnaast is de chaoot in mij iets rustiger geworden, dat helpt me het hoofd koel te houden (ook in de brandende zon). En ik neem nu meer de tijd om na te denken over mijn toekomstplannen. Ja, dat heeft ook zijn keerzijde. Ik heb alweer 2.066 nieuwe ideeën die ik eventueel uit zou willen werken. That’s me!

En ja, er zijn ook struggles
Het leven van een ‘digital nomad’ (zo noemen ze dat tegenwoordig) loopt natuurlijk niet altijd op rolletjes. Mijn werkplek bijvoorbeeld, die is niet zo sexy als het lijkt. Hoe de digital nomads anno nu het voor elkaar krijgen om leuke werkfoto’s te posten? Ik heb geen idee. Ik werk 9 van de 10 keer vanuit mijn kamer, in een gemeenschappelijke ruimte van het hostel of on the road. En nee, dan zie ik er verre van fotowaardig uit. Daarnaast kan het internet soms zo mega traag zijn dat mijn geduld erg op de proef wordt gesteld (lees: in gedachten lag mijn laptop al 200x in de zee). Dat neemt niet weg dat het uiteindelijk wel altijd goedkomt! Gewoon even tot 10 tellen Britt… 

Een planning maken is soms wat lastiger, omdat ik vaak van tevoren niet al het werk in kan schatten. Er kunnen last minute taken bijkomen. Dan moet ik thuisblijven van een trip óf in de avond / nacht aan de bak. En dat laatste komt het meeste voor, want ik wil natuurlijk niks missen! En, het werk gaat altijd door. Hier is geen doordeweeks of weekendgevoel. Of ik nou op het strand lig, in een stad loop, op een feestje ben, achter mijn laptop zit of nét wil gaan slapen: het werk is er. Zeker met het tijdsverschil kan het zijn dat je appjes of mailtjes ontvangt op momenten dat je niet aan het werk bent. Die vragen toch om een reply! Dan moet je wel flexibel zijn. 

De struggles die ik af en toe heb wegen zeker niet op tegen alle voordelen die ik hier kan bedenken. Toen ik eraan begon wist ik dat dit erbij zou horen en heb er nog geen échte problemen mee gehad. Hoe het er allemaal uit gaat zien als ik weer terug ben in Nederland? Daar denk ik wel over na, maar ik geniet nu vooral nog van alles wat me hier bezighoudt. Want dat kan nog zeker 3 maanden!

De afgelopen tijd heb ik doorgebracht in Thailand, Cambodja, Singapore, Maleisië en (nu) Borneo. What’s next? Waarschijnlijk Indonesië & de Fillipijnen. Één ding is zeker, het kriebelt alleen maar meer om de rest van de wereld te zien. 

Zo, blog is geplaatst. Tijd voor een duik in de zee! 

XOXO.
Britt