Instagram posts inplannen, dat doe je zo!

12 september 2019: Ben je nét gesetteld op het terras, heerlijk in de zon, wijntje erbij, krijg je een melding dat je nog een Instagram post moet plaatsen via je telefoon. Niet zo handig! Het inplannen van posts op Instagram is altijd een lastig verhaal geweest. Maar dat is verleden tijd! Er is een nieuwe update. En daar ben ik in ieder geval heel blij mee! 

Je kan nu heel handig je posts inplannen en publiceren. En dan hoor ik sommigen al denken, dat kon toch al? Ja dat klopt. Via andere tools was het al mogelijk om posts in te plannen voor Instagram, maar dat had ook nadelen. Er zaten vaak kosten aan verbonden, je moest vaak ook actief zijn op mobiel of pc om het daadwerkelijk te kunnen plaatsen op het gewenste tijdstip én dat had soms zelf invloed op de zichtbaarheid en betrokkenheid van het bericht.

Je kan nu op Facebook je berichten inplannen. Huh? Je bedoelde toch Instagram? Ja! Facebook is de eigenaar van Instagram en via de ‘Facebook Creator Studio’ kun je nu ook berichten inplannen voor Instagram. Ik zal je uitleggen hoe het werkt! (Kleine kanttekening: deze optie is nog niet voor iedereen beschikbaar, maar de verwachting is dat dit wel snel gaat komen)

  1. Ga naar de Facebook Creator Studio. Bovenin zie je twee icoontjes: klik op Instagram.
  2. Je begeeft je nu in de Instagram omgeving. Klik op ‘Bericht maken’.
instagram
instagram bericht

Nu verschijnt er een venster waar je je bericht kan opmaken. Schrijf een leuke caption, laat weten welke locatie hierbij hoort en voeg je beeld (of meerdere) bij. Handig: je kan precies zien hoeveel tekens en hashtags je nog mag gebruiken tot je aan je maximum zit!

Heb je alles uitgevoerd, dan wordt de knop ‘Publiceren’ onderin blauw. Daar kies je voor ‘Planning’ door op het pijltje te klikken. Laatste stap: kies je datum & tijdstip en klik op de button ‘Planning’. And it’s done!

Benieuwd naar de Instagram-pagina van Bitz Communicatie? Die bekijk je hier!